Elikkäs perjantai oli ikäänkuin vapaapäivä treeneistä, kävin aamulla juoksemassa 9km ja siinä olikin koko päivän liikunta-annos, salilta vapaa, eikä jumppiakaan ole perjantaisin.

Päivä alkoi mukavasti, minulla on hieronta-asiakkaana pappa, jonka mielestä olen ihan tosi hyvännäköinen. Se voi olla että pappa tarkoittaa HYVÄnäköinen, koska on itse miltei täysin sokea. Mutta kiitoksia papalle vaan, kohteliaisuus on aina kohteliaisuus. Mukavat keskustelut oli, koirista puhuttiin paljon ja metsästyksestä. Ihan huomaamatta menikin 45 min ja piti taas lähteä eteenpäin. Olisi aina kiva höpötellä pidempään noiden pappojen ja mummojen kanssa, ihan siksi että siinä kuulee itse mielenkiintoisia tarinoita ja ovathan he useinkin melko yksinäisiä ja huomaa että ei se tunnin juttuseura riitä. Mutta kiva että edes hetken voi olla seurana.

Lauantaiaamu olikin kouluaamu, eli hyvästi viikon ainoa vapaapäivä. Aamut on aina minulle melko takkuisia, joten kellon soidessa 5.15, tuntui siltä että joopajoo, minnekään lenkillehän en tästä lähde. Mutta omatunto raahaa kyllä ruhon tehokkaasti sängystä ylös ja varsinkin kun muistuttaa itseään siitä kuinka piristävä aamunaloitus juoksu on. Joten mars ylös ja 9km meni kiroillessa ja huutaessa, mitä ilmeisimmin hieman ylirasituksen ja -väsymyksen puolella mennään, koska kertakaikkiaan kaikki otti päähän. Koirilla kertyi taas lunta tassuihin eli he pysähtelivät vähän väliä. se otti päähän. On kylmä, sekin otti päähän. En saanut mp3:n nappia korvaan ilman että otan hanskan pois kädestä-otti päähän. Tuli kiire-otti päähän. Tekemättömät työt-ottaa päähän. AAAAAAARRRGGHHH!!!

Lopputulos kuitenkin se että mieli virkeä, keho virkeä eikä mikään enää ottanut päähän. Ja koulustakin myöhästyin VAIN kymmenen minuuttia. Mietin että mulla pitäisi olla vakiona puhelimen viesteissä että "anteeksi, myöhästyn 5-15 minuuttia" ja kun tarkemmin tutkin niin viestipohjistahan löytyy miltei vastaava.

Nooh, koulupäivä meni nopeasti, kun koko ajan oli tekemistä eikä yhtään kalvosulkeisia eikä oikeastaan kirjoittamistakaan, muuta kuin jalan tutkimuksia ja niiden muistiinpanoja. Ehkä minusta jopa tulee ensi vuoden jouluna jalkojenhoidon ammattitutkinnon suorittanut henkilö. (Joo-o, olikohan se niin että jalkahoitaja nimikettä ei saa käyttää, jalkojenhoitaja-nimikettä taas saisi käyttää, mutta koska en muista kumpaa sai ja kumpaa ei niin täytyy laittaa se tuolla lailla hienosti)

Koulusta menin suoraan salille, ohjelmassa rinta ja olkapäät. Ketään ei oikein ollut, jota olisi voinut pyytää penkissä varmistamaan joten melko kevyesti piti tehdä, mutta hyvähän se on välillä rauhoittua.

Rinnalleveto 3x4x40kg

Penkki 3x5x50kg

Vipunostot vinopenkillä taljassa 3x10x10kg

Penkki käsipainoilla 3x10x18kg

Ristikkäistalja 3x10x20kg

Pystypunnerrus tangolla seisten (siis enhän minä sen tangon päällä seisonut??)

3x4x25kg

++??T
)) (Tässä vaiheessa tietokone totesi olevansa ylirasittunut ja päätti tehdä tiltin niin ettei sammunut kuin käynnistynnappulasta. )

Vipunostot sivulle/eteen/kulmassa 3x10x5-7kg

Hyvät treenit oli vaikka vähän väsyttikin. Lienenkö syönyt liikaa hiilareita, tai liian vähän hiilareita vai ylipäänsä liian vähän, vai olisko se ylirasitus syynä siihen kun tuntuu että ruokaa kuluis ihan kamalasti?? Nälkä tuntuu tulevan useammin. MInä kun en ole hirveästi laskeskellu noita kaloreita tai makroja vaan mennyt tähän asti aika mutu-tuntumalla. Ehket jossakin vaiheessa olis hyvä alkaa pitää ruokapäiväkirjaa, ne meina kuitenkin kilot ja grammat olla tässä vaiheessa suht tiukassa tippumaan.

Illalla innostuin skannailemaan kuvia koneelle ja sitten meinasin menettää hermoni kun en saanut niistä oikean kokoisia. Noh, hyviä neuvoja tuli ja lopulta sain niitä vähän suurennettuakin. Iltapalaksi tein pizzaa (karppiversio tietennii) Tässä ohjetta, lähinnä siis pohja.

PIZZAPOHJA, LOW CARB

Manteli tai soijajauhetta noin 80-100g

3kananmunaa

Maitorahkaa tai turkkilaista jogurttia, noin 250g, voi laittaa enemmänkin

Hieman juustoraastetta

Leivinjauhetta noin 1tl

suolaa

Täytteiksi laitoin jauhelihaa, kinkkua, ja aurajuustoa (eikä sitten mitään kevytversioita) ja mozzarellajuustoraastetta reilusti päälle. Pohjaan voisi ehkä käyttää sitä psyllium-kuitua, jota myös pannukakkuun käytän, että pysyisi paremmin kasassa. Tää pizza kun tahtoo tuoreena olla kulhosta lusikoitava versio.

Sauna lepuutti hermot nukkumapisteeseen ja heräsinkin sunnuntaiaamuna vasta kahdeksan jälkeen.

Mittari näytti aamulla -19, mutta kyllä hyvät juoksuvaatteet ja etenkin ne aluskerrastot pitää ihmislapsen lämpimänä. Parempi olikin juosta kuin muutamana päivänä jolloin tuuli oli niin pureva että tuntui ettei henkeä saa jos vastatuuleen juoksi. Hyvä tunnin lenkki, aamupala (öööö, pizzaa, pannukakkua ja pari sokeritonta karkkia, että tuota...) Töitä on tänäänkin, tosin yksi peruutus tuli, joten kaksi hierontaa ja sitten hyvän ystävän luokse höpöttelemään Niin ja salille tietennii ennen töiden aloitusta.