Ei ole auttanu muistutukset muistitaulun seinällä siihen että olis tullu kirjoiteltua. Kaikkea mahtuu tähän väliin, ei ihan joka asiaa viitsi päivitellä, mutta kiirettä pitää niinkuin aina talvisin, jumpat pyörii, töitä olis enemmän kuin ehtis oikeestaan tehdä, mutta tekee ne mitä ehtii. (Nimimerkki. "kirjanpitoni laahaa kuukausikaupalla myöhässä...") Lätkäjoukkueen kanssa on pelattu tänä vuonna divarikarsintasarjaa, eli tavallaan astetta ylempänä kuin viime kausi ja onhan tuo kyyti välillä ollut aika kylmää, ei kuitenkaan niin jäätävää kun olisin ehkä odottanut.

Talvi on aina ollut sinänsä hankalaa aikaa, kun on pimeää ja kylmää, eikä se yhtään edellisiä vuosia helpompaa ollut tänäkään vuonna, Se vaan hiipi hiljaa mielen painolastiksi, tuo kaamosmasennus meinaan. Marras-joulukuun vaihteessa huomasin vaan yhtäkkiä että kun ei mikään ei kiinnosta eikä jaksaisi aamuisin nousta ja mikä pahinta, hirveä sokerinhimo nosti puolen vuoden täyssokerittomuuden jälkeen päätään ja ratkettuakin tuli. Eikä se tietenkään yhtään helpota sitä tilannetta. Löysin sitten luontaistuotekaupasta ja netistä tutkailemalla ruusujuurta ja 5-htp:tä (serotoniinin esiaste), lisäksi kirkasvalohoitolamppu on ollut päivittäisessä käytössä. Näillä on helpottanut, mutta pitänee ensi vuonna muistaa tilanne jo syyskuussa ettei joka vuosi pääse niin pahaksi, etenkin kun siihen liittyy usein riski ongelmiin syömisen kanssa ja sitten kierre onkin valmis. 

No, kaikesta kai jotakin oppii, vaikka se turhauttaakin välillä kun tuntuu että saa miljoona kertaa aloittaa kaiken alusta, niin syömisen, treenaamisen kuin painonpudotuksenkin kannalta. Mutta niin monta kertaa sen teen että pääsen tasapainoon ja pystyn sen pitämään.

Onneksi pakkanen on laskenut ja pääsee taas lenkille koirien kanssa, tosin tänä aamuna oli satanut taas lunta, joten 8km:n lenkki tuntui noin 20:ltä. Tänään kohtuullisen lyhyt päiväkin töissä kun asiakas perui sairastumisen vuoksi, illan jumppien päälle lätkätreenit olis ohjelmassa. Iltapäivällä ehdin käydä salilla kiusaamassa käsiä ja siinähän se päivä sitten meneekin. Illalla vielä kun saunan lämmittää niin onkin valmis nukkumaan.