Tiistaiaamuna en meinannut saada silmiä auki. Ja sehän ei siis johtunut pelkästään väsymyksestä vaan ERITTÄIN hiilihydraattipitoisesta maanantaisesta ruokavaliosta. Aivan järkkyä tuo nesteen kerääntyminen. Siinä entinen syömähäiriöinen sitten yrittää olla enemmälti morkkaamatta itseään peilin edessä ja vakuutella että kyllä ne nesteet siitä muutamassa päivässä lähtee. No joka tapauksessa, juokseminen kohensi tietenkin mielialaa. 9km meni aamulla, jokseenkin kyllä tokkuraisin jaloin. (Voiko jalat olla tokkurassa??) Salilla kävin treenaamassa olkapäät, ojentajat ja hauikset.

Kapea penkki Smith    3x9x40kg

Ojentajapunnerrus 3x10x35 kg

Dippi koneessa   3x10x40kg

Vipunostot sivulle 3x10x8kg

Pystypunnerrus tangolla 3x6-8x27,5kg

Pystypunnerrus käsipainoilla laskeva  max x 16,12,8,6kg ja max x 12,8,6kg

Hauis tangolla 3x4-6x25kg

Scott taljassa  3x10x35kg

Hauiskääntö käsipainoilla 3x5-8x12kg

Illalla oli vielä gymstick-jumppa ja voin kertoa että ainakin olkapäät tuntuivat olevan melko lailla tulessa. Hyvä, hyvä, tahtoo kivat pyöreät olkapäät!!!

Jotenkin on väsyttänyt ihan kamalasti, ei oikein jaksais hoitaa niitäkään asioita jotka on pakko. Muutamana iltana oon lämmitellyt uunia ja sitten kun tarpeellinen määrä puita on tungettu uunin uumeniin niin eikun kello soimaan siihen aikaan mikä olis arvioitu peltien kiinnilaittamisaika ja sitten pellit kiinni ja takasin nukkumaan. Mitään ei ole sitten muuta jaksanut tehdäkään, kämppä on ollu kuin pyörremyrskun jäljiltä...

Keskiviikko oli aivan yhtä väsynyt päivä. Kävin juoksemassa taas 9km ja totean että olen kipeästi uusien lenkkareiden tarpeessa. Ongelma on vaan se että olen kamalan pihi. Elikkäs tarkoitus olis ostaa gore-tex lenkkarit, ja niissä kun pitää olla ylipronaatiotuki ja kuten on tullut huomattua niin lievä tuki ei riitä. Salomonin kengät on sopinut tosin hyvin jalalle ja sellaiset haluaisin taas mut en TODELLAKAAN maksa kengistä 140 €, varsinkin kun tiedän että se on sitten 3-4kk kun pitää viimeistään ostaa uudet. Salomonit on kyllä kestänykin suunnilleen tuon ajan, muilla merkeillä ei toivoakaan päästä tuohon.

Salilla kävin treenaamassa etureidet ja vatsat.

Syvä etukyykky Smith 3x10x35kg (karmeen painava smith??)

Prässi 3x10x125-150kg

Lähentäjät 2x10x55kg

Reisiojennus 3x10x55kg

Vartalon kierto istuen 3x10x30kg

Jalkojennosto+lantionnosto 3x10x2,5kg

Rutistus taljassa 3x10x30kg

Illalla oli oma hieronta ja oli kuin olisin saanut uudet jalat. Ah! Vaan olivat kyllä kipeät...Pitäisi yrittää päästä useammin hierontaan.Mieluiten viikon-kahden välein. Illalla sitten väsytti taas ihan kauheasti. Uunia piti taas lämmitellä herätyskellon kera, mutta ilmeisesti olin painanut torkun sijaan pysäytä, koska heräsin klo 2.30 sohvalta. Eihän siinä sitten kun pellit kiinni ja sänkyyn nukkumaan.

Aamu oli vielä väsyneempi kuin illat. Ei siis, ei niinku millään olisi jaksanut nousta sängystä. Ainoa mikä lopulta sai nousemaan oli ajatus siitä kuinka väsynyt olen jos en käy lenkillä. Ja töissäkin oli pitkä päivä tiedossa joten ei ole kiva nuokkua koko päivää. Kävin juoksemassa "minilenkin" eli 7km ja jooo, pirteempänä takasin. Kiirehän siinä kuitenkin tuli. Jotenkin tuo työnteko kuitenkin aina piristää. Tai se ihmisten kanssa höpöttely ja se kun voi ehkä auttaa? Parin kokohieronnan lisäksi illalla oli vielä jumppa, tosin venyttelysellainen, kylläpä teki jäykistyneelle ruholle hyvää kun teki itse mukana. Sen päälle vielä yksi hieronta ja suunta kohti jäähallia ja lätkätreenejä. Hyvät treenit oli, pikkuisen luistelua, mutta hyvin tuntui jaksavan??! Viisikkotreenejä, syöttömylllyä yms ihan perustreenejä. Aika meni ihan huomaamatta ja kotona yhdeksän jälkeen.

Jostakin syystä ei sitten väsyttänyt ollenkaan, minkä voi todeta myös kirjoituksen ajankohdasta. Pistin uunin tulille ja aloin siivota + kastelin jo kauan riutuneet kukkaparkani. Alkavat varmaan hädissään taas kukkia ja rönsytä kun luuleevat että tapan ne. On meinaan saniasessakin aika komiat rönsyt vaikkei kai sen pitäisi niin kamalan helposti alkaa "lisääntyä"??

Tuossa aiemmin kun pohdin syömisiäni niin tulin sitten siihen tulokseen että karsin noita "herkkuja" pois ruokavaliosta. Eihän ne todellakaan ole kuulunut jokapäiväiseen ruokavalioon, mutta silloin tällöin olen karppauksen lomassa herkutellut perunalla, leivällä ja jäätelöllä. Toisille kai sopii jonkinlainen hiilaritankkaus tai vastaava mutta kyllä tulee mulle siitä niin kauhea olo että ei mitään iloa tuollaisesta "herkuttelusta" . Varsinkin kun useimmiten se tapahtuu vääristä syistä, esimerkiksi kun tylsistyttää tai yritän pitää vapaapäivän urheilusta ja rentoutua niin jotenkin kummasti alkaa tehdä jotain syötävää mieli. Eikähän siinäkään sinänsä mitään pahaa ole, mutta ylenmääräinen hiilarien syönti valitettavasti melko pian tuntuu laukaisevan ahmimista, tietysti lievää, ajan kanssa pahenevaa jos hiilareiden syömistä jatkaa. Paljonhan tästä karppauksesta on puhuttu viime aikoina ihan jopa kolesterolin hoidossa, samoin yleisesti siitä ettei se olekaan niin epäterveellistä ja että "virallisterveellinen" paljon hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio ei olisikaan niin terveellinen. Mutta olisi mielestäni hyvä puhua myös sen vaikutuksesta sokeririippuvuuteen (no, siitäkin taitaa olla keskustelua)ja muutenkin hyvää tietoa/apua saa esimerkiksi täältä www.varputavi.com/pdf/irtisokerista.pdf, mutta kyllä olisi hyvä tietää että onko vaikkapa bulimian hoidossa siitä apua? Tiedän omakohtaisesta kokemuksestakin että anorektikolle sitä on turha suositella, sen verran vakavasta sairaudesta kysymys, mutta bulmiaa sairastava kuitenkin usein ymmärtää olevansa sairas ja jotenkin tuntuisi että sokerilla ja ahmimiskohtauksilla/häiriöllä on yhteys. Tottakai bulimia on myöskin psyykkinen sairaus, mutta missä määrin se on se sokeri joka sairastuttaa?

Jos itse alkaisin syödä sokeria ja/tai hiilihydraatteja paljon, sairastuisin ainakin jossakin määrin uudestaan. Tarkoittaen tällä sitä että syöminen tuskin tulisi olemaan täysin normaalia, mutta lähinnä itsekurin voimalla yrittäisin tietenkin olla oksentamatta, koska siihen kun lähtee, on hankala päästä irti. Kaikki hiilihydraatit eivät tietenkään ole pahasta ja paljon on kiiinni siitä mikä kenellekin sopii, mutta voiko kukaan väitttää että sokerista ja valkoisista jauhoista olisi varsinaisesti mitään iloa tai hyötyä kenellekään? Eivät ne ainakaan ravintotieteellisestä näkökulmasta ole tarpeellisia.

Mutta eiköhän tämä pohdinta tälle illalle riittäne, herätyskellokinhan soi vasta neljän tunnin päästä?? Ohhoh...